Ik leer van hen, zij van mij
De maand november is goed begonnen. Vorige week gestart met een afspraak met internationale studenten bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Zij doen onderzoek naar 'child sex trafficking' en ik ben benaderd voor een interview in het Engels over dit onderwerp. Via LinkedIn, via mijn website, of andere wegen komen dit soort verzoeken bij mij terecht. En ik maak altijd tijd. Het zijn dingen die ik erbij doe, maar met liefde.
Dit keer kwam het verzoek via Stichting Overweeghuis Nijmegen Arnhem. Voor het overweeghuis heb ik het veiligheidsbeleid geschreven. Er waren zorgen en vraagstukken rondom de veiligheid, vooral vanuit omwonenden. Het overweeghuis is een huis waar sekswerkers tijdelijk in terecht kunnen om te overwegen of zij uit de prostitutie stappen. Omwonenden hebben zorgen geuit, voor hun wijk en omgeving. Terechte zorgen vanuit onveiligheidsgevoelens, dit raakt de subjectieve veiligheid. Onterecht vanuit objectieve veiligheid, de zorgen zijn terecht maar worden niet met criminaliteitscijfers onderbouwd. Vanuit Gemeente Beuningen, waar het overweeghuis gevestigd is, werd er een sterk veiligheidsplan gevraagd vanwege de zorgen en veiligheidsvraagstukken. Ik ben benaderd en heb het veiligheidsbeleid geschreven, met positief resultaat. De vergunning van Gemeente Beuningen is binnen en Stichting Overweeghuis Nijmegen Arnhem heeft het overweeghuis inmiddels officieel geopend. Voor meer informatie, klik op de link hieronder.
Terug naar de studenten. Het veiligheidsbeleid was natuurlijk een betaalde opdracht. Mijn contact met studenten doe ik erbij. En één van de studenten is via het bestuur van Stichting Overweeghuis Nijmegen Arnhem bij mij op de lijn gekomen.
Zij leren van mij. Ik leer van hen.
Een ander project wat ik momenteel doe, het verkennend programma 'dader of slachtoffer van seksuele uitbuiting', is onder andere met medewerking van studenten. Tijdens de analysefase heb ik een groep studenten begeleid en geïnstrueerd in de analyse van strafzaken en mediapublicaties. Dit waren erg fijne bijeenkomsten.
En deze week is erg bijzonder gestart. Met de eerste luistersessie van de podcast 'Na de Daad'. En je raadt het al, de podcast is gemaakt door een studentenredactie. Onder leiding van een ervaren podcastmaker, natuurlijk begeleid en met reflectie en evaluatiemomenten. Maar wat heeft deze studentenredactie (zie foto) het professioneel en goed aangepakt! Erg trots!
Voor studentenvragen maak ik tijd. Zij zijn onze toekomst.
Ik denk dat kennis delen met elkaar waardevol en belangrijk is. Naast kennis gaat het ook om elkaar helpen. Er voor elkaar zijn en op deze manier de wereld wat mooier maken. Aan de ene kant wordt hulp gevraagd. Aan de andere kant is er tijd en kennis beschikbaar vanuit professionals. De samensmelting van deze drie aspecten, zorgt net voor een wat mooiere wereld.
Help elkaar. Maak tijd voor elkaar. Deel elkaars kennis.
De waardering en dankbaarheid na het geven van een interview dat ik mag ontvangen. Het voortgangsproces en de progressie die zij mogen ontvangen. Een win-win situatie voor beiden.
En tot slot, toen ik zelf student was (nog niet lang geleden) heb ik ervaren hoe lastig het is om mensen bereid te vinden voor interviews, tegenlezen, sparren etc.
Dus studentenvragen zijn altijd welkom!